onsdag 8 december 2010

Ugnsbakad lax med ingefärsmarinad på grönsaksbädd.

Här kommer ett enkelt och gott middagstips.

Till 4 personer behöver du:

4 stk laxbitar
Salt
Vitpeppar
2 stk röda paprikor
1 gul paprika
Drygt en halv squash
5-6 potatisar

Ingefärsmarinad:
1 msk färsk riven ingefära
1 dl apelsinjuice
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kärna ur paprikorna. Skär paprika, potatis och squash i grova bitar. Lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över grönsakerna.
Sätt i dem i nedre delen av ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.
Lägg på laxbitarna på grönsaksbädden och strö på salt (jag använde flingsalt) och vitpeppar. Låt allt vara i ugnen ca 10-12 minuter.

Smaklig måltid!

4 kommentarer:

  1. Låter verkligen gott för mig som både gillar lax och ingefära :)

    SvaraRadera
  2. Det var verkligen gott! Jag, som gillar getost, serverade det (mixat med creme-fraiche) som tillbehör. Betyg 4,5 av 5 möjliga!

    SvaraRadera
  3. Ingrid: Vad roligt att ni testade receptet! Och vilket bra betyg :) Det var en bra tanke att göra en röra tilll, Henrik efterlyste också det :) Ha en fin söndag. Kram från Sandra

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.