Till 4 personer behöver du:
4 stk laxbitar
Salt
Vitpeppar
2 stk röda paprikor
1 gul paprika
Drygt en halv squash
5-6 potatisar
Ingefärsmarinad:
1 msk färsk riven ingefära
1 dl apelsinjuice
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Kärna ur paprikorna. Skär paprika, potatis och squash i grova bitar. Lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över grönsakerna.
Sätt i dem i nedre delen av ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.
Lägg på laxbitarna på grönsaksbädden och strö på salt (jag använde flingsalt) och vitpeppar. Låt allt vara i ugnen ca 10-12 minuter.
Smaklig måltid!
Låter verkligen gott för mig som både gillar lax och ingefära :)
SvaraRaderaLät verkligen gott!!!
SvaraRaderaDet var verkligen gott! Jag, som gillar getost, serverade det (mixat med creme-fraiche) som tillbehör. Betyg 4,5 av 5 möjliga!
SvaraRaderaIngrid: Vad roligt att ni testade receptet! Och vilket bra betyg :) Det var en bra tanke att göra en röra tilll, Henrik efterlyste också det :) Ha en fin söndag. Kram från Sandra
SvaraRadera