måndag 3 juni 2013

cirkus, sol, glass & mycket mer.

Vet inte riktigt vart jag ska börja det här inlägget. Hej juni! Hej första sommarmånaden! Vi har i dag haft regn och under 10 grader, men övriga dagar har vi njutit av sol och värme. Vi har hunnit vara på cirkus och inte vilken cirkus som helst, Cirkus Maximum var i stan och det var otroligt bra! Den där förväntan hos lilla fröken i den långa kön, väntan på sockervadd och popcorn (sockervadd var inte lika gott som det såg ut tydligen). Och sedan. Vi visste inte om hon skulle börja gråta eller skratta. Hon var helt stum, sedan släppte det och vi njöt av varje sekund. Vi besökte djurstallet med elefanter, hästar, zebror, kameler och mycket mer. Gå och se den när den landar nära er, värt varenda krona för både stora och små! Längtar redan till att svt ska sända den på tv.
 


Vi har även hunnit med Öbarnas egna dag, det är kooperativet här på ön. De hade ordnat så bra och solen strålade. Vi fikade. Lilla fröken red på ponnyn och ville inte kliva av. Storsjöodjuret Birjer var på plats och bjöd sedan barnen på glass. Det var bokstund i bokbussen. Vi provsatt traktorn, som nu går under orden "stor traktor". Gungade. Gick balansgång och myste i flera timmar. Helgen avrundade vi med att få bjuda våra fina vänner på vegetariska grillade burgare i pitabröd och lilla fröken stupade i säng på söndagkvällen efter att ha fått leka med Hedda. Det är namnet och ordet som vi hör mest av här hemma. De är så sockersöta.

Dagarna går så fort. Och det är så fina dagar nu. Vi laddar om för en ny vecka som dels innebär studentfirande av min lilla syster. Kanske inte blodsligt, men ändå. Himla fin lillasyster som nu tar steget ut i vuxenvärlden. Så hej. Vi hörs snart igen.

2 kommentarer:

 1. Minns mitt första cirkusbesök, som morfar tog med mig på. Ett kärt barndomsminne!
  Låter som att ni har fina junidagar.

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 2. Vilka underbart härliga dagarna ni haft! Sommaren bjuder verkligen in till så mycket njutning och glädje.
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.