torsdag 3 januari 2013

mandelsmör var mums.

Efter tips av Ellinor så testade vi här hemma att laga bovetepannkakor. Det var riktigt gott och känns som ett bra och nyttigt alternativ till vanliga pannkakor. Vi kryddade med 1 1/2 tsk kardemumma i smeten. Till pannkakorna gjorde vi mandelsmör och hade färska blåbär. Så gott!
Mandelsmör

2,5 dl mandlar
2 msk rapsolja
1/2-1 tsk flingsalt
en klick honung
Mixa mandlarna fint i en matberedare. Tillsätt olja och salt och mixa till en krämigare konsistens. Smaka av med en klick honung. Förvara i en burk med lock i kylskåpet.

1 kommentar:

  1. Roligt att ni testade pannkakorna, visst är de goda!? Gillar att de blir lite matigare och "nötigare" i och med bovetemjölet - en klar favorit i skafferiet!
    Även hemmagjort mandelsmör är en stående basvara hos mig. Nu senast gjorde jag dock en grymt lyckad variant av nutella. Värt att testas även den ;)
    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.