torsdag 3 januari 2013

en varm kopp och lite grädde.

Med röd näsa och lite kalla fingrar kokade vi oss i dag efter utelek, en kopp med choklad. Vi blandade kakao, lite råsocker och mjölk. Sedan toppade vi med vispad grädde! Det och en god smörgås är vintermys. Om man vill kan man blanda i lite kanel eller kardemumma, då blir det lite extra gott.
Vad gör du för hemligt knep med din varma kopp choklad?

7 kommentarer:

 1. Oh, vilken lyx!
  Har aldrig varit ett fan av O'boy och den typen av dryck, men "riktig" varm choklad däremot, det är någonting helt annat. Godast blir den självklart om man smälter fin mörk choklad och blandar ut med lite mjölk. Det är dock lyxvarianten, till vardags funkar det dock lika bra med kakao och lite sötning/kryddor. Mmmm...nu när jag tänker på det var det väldigt, väldigt länge sedan jag kokade varm choklad. Kanske skulle unna mig det framgent.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ohh så mysigt och gott =D

  SvaraRadera
 3. Å vad gott!Jag brukar bara göra min choklad på kakao och mjölk, och om jag har grädde hemma toppar jag gärna med en klick. Men de små vill helst ha vanlig oboy.

  SvaraRadera
 4. Jag har bara gjort oboy-varianten. Misstänker att det är godare med riktig :)
  kram

  SvaraRadera
 5. Ja håller med, det är jättefint att ha både till vardags och till fest

  SvaraRadera
 6. Skumtomtar i chokladen...mmmm :)

  SvaraRadera
 7. åh vad gott det lät med kardemumma i! nej jag dricker väldigt lite choklad och när jag väll gör det blir det oftast bara oboy och mjölk som värms. Men kardemumma som sagt lät ju väldigt gott att ha i! Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.