söndag 6 januari 2013

den godaste mjuka pepparkakan.

När jag och Vilja bakade sist blev det en mjuk pepparkaka och den gången bakade vi faktiskt för att hon kändes väldigt rastlös och kakan valdes efter henne. Tycker att det är enkelt att baka mjuka kakor med de små, då de kan vara med hela vägen och det oftast går fort. De kan mäta upp och hälla ingredienser, de kan röra, de kan hälla i formen och de får se kakan i ugnen direkt och det viktiga är alltid resultatet! Tänk vilken lycka att få smaka det man själv har bakat!

"Mmm gott!" säger lilla fröken när vi bakar. Hon är så söt!
Har haft svårt att lyckas riktigt bra med mjuk pepparkaka, men den här blev riktigt god och kommer att hamna under godaste mjuka pepparkakan. Receptet kommer från Sanna Toringe.

7 kommentarer:

 1. Jag har aldrig riktigt vågat mig på en mjuk pepparkaka, men denna kändes inte så avancerad så denna borde jag klara!
  ja visst är det mysigt att baka tillsammans, är nog bland de mysigaste stunderna! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidigare har de mest sjunkit ihop för mig och blivit så konstiga, men den här var perfekt ;)
   Kram

   Radera
 2. Oh, mjuk pepparkaka som är såååååå gott! Jag har också haft svårt att få till den där perfekta kakan. Men så jämför jag å andra sidan alltid med min mormors dito, vilket jag är uppväxt med och vilken ingen pepparkaka kan mäta sig med.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker att det är så fantastiskt att man kan känna så. Jag har efterlyst ett recept från min Momma på ett par kakor som jag har för mig att hon brukade göra när vi var små och som jag älskade. Tyvärr verkar hon inte själv veta vilket det är :( Sedan har jag ett som jag ska försöka få från min farmor på något julgodis som jag kom att tänka på :)

   Radera
 3. Jamen ååhh.. det är riktigt gott med mjuk pepparkaka!!

  SvaraRadera
 4. Mjuk pepparkaka är galet gott. Måste absolut testa det receptet.
  Ha en trevlig kväll!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 5. Tack för de goda kardemummabullarna ni bakade häromdagen! Dom var supergoda. Surdegen gav ett härligt "tuggmotstånd". Och så kände man sig lite hälsosam, när det inte var vanlig vetedeg. ;-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.