fredag 27 juli 2012

Blöj- och kissparty.

Viljas mormor har tagit hit den gamla pottstolen i trä som jag hade när jag var liten, för att hon ska få bekanta sig lite med den och nu följer hon även med och sitter på den och läser bok när vi går på toaletten. Hon vill inte sitta om man tar bort locket och hon är utan blöja, då är den läskig. Väldigt läskig. Det är roligt att se att hon nu river toapapper till en (ja, gärna skulle hon vilja torka också) och när man säger att man ska gå på toaletten sätter hon sig på huk och säger ”kissss”. I går kväll satt hon på toapappret och sa ”kisss”. Himmelskt söt, så att mamma-hjärtat smälter!

När började ni träna med potta med era barn och vid vilken ålder var de blöjfria?
Om ni undrar över alla blöjor som är överallt, så var det för att vi innan hade haft blöjparty. Det innebär att alla i familjen går omkring med varsin blöja på huvudet. Det blir skönt till vintern.

6 kommentarer:

 1. Izabelle och Alice började vi pott-träna vid ca 1.5 års ålder och de var blöjfria innan 2 års ålder. Bella var blöjfri på natten vid 2.5 och Alice var fri på natten även innan hon fyllde 2 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra det verkar ha gått för båda tjejerna. Det känns som att det ändå är så långt borta för oss att slippa blöjor dagtid. Samtidigt som det händer så mycket med dem på bara några månader.

   Radera
 2. Vi köpte potta till Viggo när han var ca 1,5 år. Sedan har vi haft den framme och låtit honom sitta där när han velat. Dock är han inte helt blöjfri förrän nu då vi verkligen inte stressat utan låtit det ta den tid det tar utan att sätta nån press på honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man läser lite om potträning så är det just att inte stressa dem utan barnen blir redo när de själva är det och känns mest naturligt :)

   Radera
 3. Vi hade också en gammal pottstol när vi växte upp =)
  Barn är så olika, vår minsting var helt blöjfri (dag- och natt) när ham var 1,5 år. Största killen var 1,5 år när vi tog bort den på dagen och efter ytterligare ett år kunde han sova utan. Mellansonen däremot var rätt så sen, minns inte riktigt hur gammal han var men jag minns att de flesta andra var blöjfri när han fortfarande använde dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gamla pottstolarna är ju så fina :)
   Instämmer i att alla barn är olika och som jag skrev ovan, så är barnet redo när det är redo :)

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.