tisdag 24 januari 2012

Röda skönheter.

Några fönster står tomma på blommor och vi väntar och spanar efter de blommor som ska få flytta hem till oss. En av de vackraste blommor jag vet är Mårbacka pelargon, de kommer snart in i blomsterhandeln och då ska några få flytta hem till oss. Till min stora glädje har de redan börjat få in några pelargoner. Två fina har fått flytta in hos oss, pelargon Zonale.


 Vilja hjälpte mig att plantera i krukor. Det skulle stoppas i jord och ur jord ur krukan.
Det skulle även kännas på, undersökas noggrant och smakas på.

3 kommentarer:

  1. Ja Mårbacka pelargoner är ju så fina, skulle vilja ha ett gäng sådana! tyvärr har vi allt för många blommr nu och har inte hjärta att kasta levande blommor....men får väll se, har än så länge inte världens grönaste fingrar så snart borde någon behövas bytas ut!

    SvaraRadera
  2. Åhhh, jag ÄLSKAR pelargoner!!! Passar så himla fint i ett gammalt hus med spröjsade fönster. Speciellt röda som du har och så ljusrosa mårbackor. Om du har vägarna förbi Torsåker (söder om Storvik) måste du besöka "Bergabacken", ett underbart litet pelargonmecka, med massor av pelargonsorter (till försäljning). Där måste man också äta den hembakta pelargonkakan. Gudomlig! /J - längtar efter mera pelargoner till samlingen :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.