Här kommer receptet på den otroligt goda tomatsoppan jag gjorde i går och med mycket gott bröd till.
Till 4 personer behöver du:
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 färska tomater
1 msk olivolja
500 g passerade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljong
2 msk grädde
1 1/2 msk maizena redning för ljusa såser
100 g fryst, tinad spenat
salt
svartpeppar från kvarn
basilika
Topping:
150 g färskost (Philadelphia)
Bröd:
Tunnbröd
Mozzarella
Lite av färskosten
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka tomaterna. Fräs det i olivolja några minuter under omrörning. Tillsätt passerade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 10-15 minuter. Rör ned redning och grädde och låt tjockna lite. Smaka av med salt och peppar. Lägg i bladspenaten och värm i några minuter. Finstrimla basilikan och lägg i soppan.
Brödet: Bred lite färskost på halva brödet. Lägg på skivad mozzarella, salta och peppra. Vik brödet dubbelt. Lägg i het panna (inget smör eller olja), låt brödet få lite färg på båda sidor. Låt sedan kallna och skär upp.
Servera soppan med färskost och bröd. Underbart gott.
Traditionell, men underbart god efterrätt. Vaniljglass, grädde, maränger och bananer.
Nu när vi går mot kyligare tider är det verkligen hög tid för soppor. Jag gjorde en jätte god linssoppa igår, men spar ditt recept inför nästa soppkok!
SvaraRaderaKram
Åh vad gott allt såg ut. Det ska provas!
SvaraRadera