onsdag 7 september 2011

Morgonvila.


Vilja ligger och sover sin första vila för dagen, jag sitter här med en kopp kaffe och smörgås. Den här vilan brukar inte vara mer än en kvart, men om hon sover när jag fikat klart, så ska jag också krypa ner en stund. De här sömnlösa nätterna blir jobbigare och jobbigare för varje dag. Om det fortsätter såhär när jag börjar jobba, så vet jag inte hur jag ska lösa den ekvationen. Vi får bädda i soffan och ta varannan natt, men såklart hoppas jag att det blir lite fler sovtimmar för oss alla. Tänk att jag kan skriva om den här sömnen så mycket, men det är en så stor del av mitt liv just nu, den styr mitt liv.

Trots att man är så trött där på natten, så blir mitt hjärta varmt och jag kan inte låta bli att le åt lilla prinsessan som lyfter sitt huvud högt och tittar på mig med stora ögon, de där goa kinderna så nära och det är nästan så att jag ser att blicken säger: Är du vaken mamma? Älskade tussan.

När jag var gravid så kallade vi den lilla i magen för tussen, vi trodde någonstans att det var en pojke. Efter att Vilja föddes har det i stort sätt aldrig varit tussen, men i går så sa jag, lilla tussan, till henne och kom att tänka tillbaka på vår väntan på henne. Så stort. Så magiskt och så underbart.

Bilderna har jag redigerat direkt i kameran, det var första gången. Morgonmys hemma hos oss. I dag är det träff med föräldragruppen och sedan kör jag cykel på gymmet. Önskar er en fin dag.

8 kommentarer:

 1. ja det kanske är så, jag tyckte imorse att jag såg lite vitt under tandköttet bredvid den här bissingen.. kanske är en till på G :) har Vilja någon tand ? Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh denna sömnen alltså! Vi har med de jobbigt med sömnen! USCH.

  SvaraRadera
 3. Det kallas kärlek <3

  Har också tänkt tillbaka och kan sakna tiden när hon var i magen, saknar tom min mage, tyckte den var så fin! Har helt plötsligt glömt foglossning och allt =)

  SvaraRadera
 4. det är skönt når man tänkar tillbaka på den person man inte kännte als som nu har personlighet og mycket mer...

  SvaraRadera
 5. Sömn är ju så viktigt, man inser inte det förrens man inte får sova så mycket som innan. Men jag håller tummarna att det blir bättre när du börjar jobba! Ja, alla världens problem försvinner när man ser sin lilla titta på en, så härligt!

  SvaraRadera
 6. Fina ni är!! Klart det blir mycket bloggande om sömn om det är dåligt med sömn.. Jag förstår verkligen!! Hoppas de vänder snart för er...

  SvaraRadera
 7. Det finns inget bättre än när barnen föds, men visst är det något speciellt och nästan magiskt att gå där, höggravid och vänta? :) Jag blir alldeles till mig när jag tittar på gamla bilder från graviditeten!

  SvaraRadera
 8. Roligt med smeknamnen man har i magen. Vi kallar vår lilla för Skryllet och häromdagen sa min man att han tyckte det skulle bli tråkigt att inte kalla bebisen det när den kommer. Haha, jag sa att det kan man ju göra i alla fall trots att den kommer att ha ett namn. Smeknamn kan man inte få för många av!

  Så fina ni är!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.