tisdag 20 september 2011

Borsta tanden.

För mig är det viktigt att borsta tänderna både morgon och kväll. Själv borstar jag säkert tänderna 3-4 ggr per dag. Så därför hade vi bestämt att så fort Vilja fick tänder så skulle vi sluta med att ge henne välling innan hon somnar. Tand nr 1 kom i går och i dag har det kommit upp så mycket mer och så stor hon blev på en gång vår lilla tjej. Så i eftermiddag köpte Henrik hennes allra första tandborste och tandkräm, sedan fick hon välling/ersättning och sedan fick hon borsta sin lilla tand innan vi la henne i sängen.

Vilja är väldigt fascinerad över när vi borstar tänderna, så vi försökte vara lite pedagogisk och Henrik borstade tänderna samtidigt. Hur bra som helst gick det, början på en livslång rutin.

Normalt så brukar Vilja somna direkt efter att hon har ätit, så jag trodde att det skulle bli lite svårare nu att lägga henne och var beredd på att det skulle ta lite längre tid. 10-15 minuter sedan sov hon. Hjärtego. Nu hoppas vi att hon inte har en lika orolig natt som hon hade natten som var.

Hur gör ni med tandborstning hemma hos er?

2 kommentarer:

  1. Åh, tack snälla - Lova skickar sina gosigaste kramar och kladdigaste pussar :D

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vi borstar en gång per dag på Stella, innan läggdags. Tror det var på BVC de sa att det inte behövs mer i början när tänderna är så få och små.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.