söndag 28 augusti 2011

Som i skolan.


Det är nästan som när man gick i skolan och kollade matsedeln varje söndag för att se vad det skulle bli för mat den kommande veckan. Skillnaden är att man nu ska se till att det finns råvaror hemma och att maten ska lagas. Jag nämnde tidigare att jag har börjat göra en veckoplanering här hemma, den har suttit fint på kylskåpet, men inte gjort så mycket nytta ännu. I eftermiddag satte jag mig och skrev ner en matsedel för kommande vecka och en inköpslista. I morgon förmiddag är det vi som åker och storhandlar och börjar leva lite efter en veckoplanering, när det gäller mat. Det kommer underlätta så mycket om vi har det som rutin när det blir dags för arbete och dagis. Vi kan spara så mycket tid, diskussioner och funderingar över vad blir det till middag.

Hur gör ni hemma? Delar ni på matlagningen? Gör ni en veckoplanering?


Vilja har inte fått vara ute något alls i dag, tänkte ta en promenad, men precis då öppnade himlen sig och det regnade riktigt mycket. Jag har sagt att hon ska få vara ute varje dag, men i dag blev det alltså inte så.

9 kommentarer:

 1. Vi försöker också köra med veckomatsedel här hemma, det underlättar ju något enormt! Perfekt att bara kunna öppna kylen och plocka fram de råvaror man behöver till rätten man redan har bestämt på förhand. Jag lagar mest mat, men min sambo sköter städningen så vi har delat upp det på det viset.
  Ha en fin kväll! Kram!

  SvaraRadera
 2. Vi tänker att vi ska göra veckoplanering och sedan stannar det oftast där... ;)

  SvaraRadera
 3. Så söt hon är :)

  Vi har några namn på G, men vi sparar de tills lillprinsen kommer :)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Här är det jag som lagar maten :) Mes tför att jag verkligen vill, jag älskar att laga mat och prova nya rätter.
  Nu kör vi efter alfabetet och är inne på sista dagen på C-veckan nu. Från och med i morgon och en vecka fram är det mat på D som gäller. Det kommer vara klart i februari nångång tror jag, kanske lite senare för det kommer en jul där mitt i allt! :D
  Men det är kul, kräver lite efterforskning och påhittighet men det går!
  I veckan ska vi äta Dubbelburgare, Djungelgryta, Danska frikadeller, Deep pan pizza??, Dinkelpasta...sen minns jag inget mer!

  SvaraRadera
 5. Vi gör också en lista över kommande veckas middagar. Är toppen! Sparar listorna och ev nya recept för återvinning längre fram, när inspirationen inte är lika bra.

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 6. Tack för att du påminde oss ;) he he. Tänker varje vecka att vi ska storhandla och bestämma maträtter men rinner bara ut i sanden.

  Om du klickar på "Aftonbladet" så har jag länkat till den så du kan göra dig fin i håret :)Men jag gjorde två flätor men de möttes på mitten uppe på huvudet om du försår. Hon på bilderna har tagit en fram och en bak men jag har inte så långt hår:)

  SvaraRadera
 7. Ja vi försöker göra en veckomatsedel, det är ju så smidigt när man står där på kvällen, stirrar in i kylskåpet och hungern börjar komma att man har alla råvaror hemma och vet vad man ska laga!

  SvaraRadera
 8. vi BORDE göra veckomatsedel men är lite dåliga på det. oftast lagar jag maten så den är klar innan mannen min kommer hem drån jobbet. men hinns det inte med så är det inte hela världen. då fixar vi ihop något senare =)
  kramar!

  SvaraRadera
 9. Jag skulle behöva en liknande rutin jag också. På vardagarna har jag alltid med mig matlådor till jobbet medan jag under kvällen nöjer mig med lite yoghurt. Vi äter sällan tillsammans på vardagarna så det blir inte att vi lagar så mycket mat. Men under helgerna försöker vi i alla fall. Dock tryter inspirationen emellanåt och just nu känner jag att jag är i stort behov av lite ny inspiration.
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.