lördag 6 augusti 2011

Sittvagn.

Henrik har varit ute och gått med Vilja i barnvagnen efter att han kom hem från jobbet och jag har gjort bröddeg. Vilja har varit vaken i två omgångar i natt, sista gången hade hon ingen plan på att somna om, men till sist så lyckades hon somna om. Så vi sov till klockan åtta. Jag har fortfarande lite huvudvärk, är helt säker på att det är trötthet. I går tog jag två alvedon, det händer kanske en gång per år normalt. Eftersom Vilja vänder sig och stökar på i liggvagnen, så har vi funderat på om vi ska använda sittvagnen när hon har sovit och vi ska promenera kortare stunder, så att hon kan se lite mer. Vi prövade sittvagnen häromdagen och den var mycket större än vad vi trodde, så det får nog vänta ett tag till. Vi får bädda upp henne i liggvagnen i stället. När började ni använda sittvagn till era små? Vilja tyckte att det var spännande med selen och den var perfekt att äta på.

8 kommentarer:

 1. åh vi funderar också på att byta till sittdel ! varför finns det inte en liten del i liggdelen som går att höja upp? så att man kan ha dem halvliggandes en stund :) har sett det på vissa vagnar men det finns tyvärr inte på vår ! Vi har inte testat sittdelen än men det känns tidigt :/

  SvaraRadera
 2. Vi börjar också fundera på när det kan vara dags för sittdelen. När Elly är vaken i vagnen ligger hon bara och sprattlar och gör sit-ups, som om hon försöker sätta sig upp, så hon skulle nog tycka att det var roligare att sitta. Men samtidigt undrar jag om hon kanske är lite väl lite än. Ska nog fråga på BVC nästa gång.

  SvaraRadera
 3. Viggo var någonstans runt 7 månader när vi började använda sittdelen till vagnen, och sedan dess har det varit näst intill omöjligt att få honom att sova i vagnen. Det fanns helt enkelt för mycket att titta på ;)

  Ja, jag tror man måste få unna sig något litet - EN dag i veckan... annars kommer jag snart gå under och förhoppningsvis lär jag mig att köpa en liten påse då och då vid speciella tillfällen istället för en stor var och varannan dag !!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh hihi kul att läsa det med sittvagn. Vi är precis i samma stadie selen och den delen är ngt stor ännu. Alfred vill ju gärna vara med han också...men snart så...imorgon är det dop som står på schemat hos oss,lite nervös är man allt med allt folk;)
  Jaaa camping helgen var ljuvlig;)

  SvaraRadera
 5. Vår lilla tjej började sitta när hon var 4½ månad. Hon var så himla nyfiken och vagnen går att ändra i 3 lägen så hon liggsatt typ =)=) Trevlig lördag! Kram

  SvaraRadera
 6. hihi sööt! Det brukar vara uppskattat!:D Då ser dom lite mer! :) Vi började med den när E va 4 månader med!:D

  SvaraRadera
 7. Spännande att "komma upp sig" lite och se världen från en annan synvinkel. Finns så mycket att upptäcka där ute ;)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vår lilla är ju än så länge bara 2 månader så jag misstänker att hon drunknar i sittdelen... Men hon vill också bara sitta upp så vi stöttar med kuddar, täcken och annat för att hon ska få det stabilt och skönt. Funkar för det mesta :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.