måndag 15 augusti 2011

Så mycket mums.

Ni måste verkligen pröva att göra skorporna som jag har gjort på morgonen samt en otroligt god marmelad - Blåbärsmarmelad med mörk choklad. Det var så gott, så att jag skulle kunna sitta och äta upp allting på en gång. Sådan lyx som man kan göra till sin älskling en frukost någon speciell dag. Marmeladen är säkert otroligt god till varma, nybakta scones också.Vi har inte gjort så mycket i dag förutom att pyssla i köket och plocka lite här hemma. Jag har sovit ca 4 timmar i natt. Som många andra nätter vaknar hon vid 02 och somnar inte om. Om hon får lite ersättning brukar det hjälpa, men i natt fungerade inte det heller. Hon var så söt när jag kom till hennes säng i natt, hon har vänt sig till mage och sträcker sig för att kunna se över kanten och när hon såg mig utbrast hon ett ljud som man skulle kunna tyda: "Men hej mamma, är du också vaken. Jag är överlycklig att se dig, får jag komma upp nu?" Och så var hon sådär söt, så att man smälter. Så jag är så trött, så därför blev det pyssel i köket för att inte behöva känna tröttheten. Vår BVC-sköterska har haft semester och även fast vi var uppe, så lyckades jag missa telefontiden. Hoppas att hon ringer upp under dagen. Det har varit såhär väldigt många veckor nu och jag måste få rådfråga henne lite vad vi ska göra. Någon av er som har haft barn som varit ungefär likadan?

I dag är även en alldeles speciell dag. Det är min brorsons och Viljas kusins födelsedag. 6 år blir han vår underbara lilla kille. Tiden går så fort och jag minns dagen då han föddes som om det vore i går. Grattis älskade Cevin.

Här kommer recepten som bara måste testas.

Skorpor

425 g vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

150 g smör

1 1/4 dl socker

1/2 dl mjölk

1/2 dl vatten

1 ägg

1 tsk kardemumma (jag tog 1 1/2 tsk)

Blanda mjöl, bakpulver och smör. Skär smöret i små bitar och blanda ner det i mjölblandningen. Tillsätt mjölk, vatten, ägg och kardemumma. Arbeta till en deg. Rulla degen till kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 min i 200 grader. Dela skorporna medan de är varma. Stäng av värmen på ugnen och låt skorporna stå inne i eftervärmen till att de har torkat.

Blåbärsmarmelad med mörk choklad

4 dl blåbär

2 dl syltsocker

50 g mörk choklad

Koka upp blåbär och socker. Låt sjuda i ca 10 minuter. Hacka chokladen och rör ned den så att den smälter. Häll upp i glasburk och låt svalna. Receptet kommer från Söta saker.

11 kommentarer:

  1. Ja det var riktigt skönt att jag kom hem :) Men mer ska det tyvärr regna men hoppas inte på så mycket bara. Min kusin kom med i tidningen idag då hans lägenhet blev helt förstörd pga översvämning :(

    Hoppas du får en fin dag.
    kram!

    SvaraRadera
  2. Åh, ännu ett recept på kardemummaskorpor, kanske kan bli morgondagens projekt. Idag bakade jag bullar (ja, jag boar ;). Kraam

    SvaraRadera
  3. Barra detta med blåbärssylt, mums!

    SvaraRadera
  4. Åh, fresta mig inte! Jag vill bara baka en massa gott och sätta i mig allt på en gång… Den här hungern är inte att leka med, det känns som om jag aldrig blir riktigt mätt längre.

    SvaraRadera
  5. Spännande med hembakade skorpor, det måste jag prova!

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
  6. Åh tack söta du!! :D Och den där marmeladen lät himla smaskig måste jag säga! :D Kramar

    SvaraRadera
  7. Vad gott det låter!! Nu får jag lust att baka! :)

    SvaraRadera
  8. Åh så gott! Jag har kokat vinbärssaft idag. Jag försöker ringa dig i morgon för att ev få träffa er. Kram

    SvaraRadera
  9. Låter ju supermums!

    sv. jo det är ju det. En riktig djungel. Hade varit lättare om de hade varit inom en storlek hela vintern. haha!
    men jag köper gärna second hand så man ska nog kunna hitta något fint o bra till bra pris!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.