söndag 7 augusti 2011

Dagisfunderingar.

En gammal bild på älskade Vilja. 110518. Nästan 2 månader.


Min morgonrock i morse byttes mot löparkläder och jag fick en otroligt skön löprunda tillsammans med Teja och Vilja. Det var perfekt väder för löpning, inte soligt, men heller inte mörkt och grått. Sedan har vi lagat mat till Henrik och varit på stan för att träffa Viljas morfar och kusin. Gosgumman har precis somnat efter ett varmt bad, det var skönt efter att hon envisades med att åka BabyBjörn i spöregn. Hon var otroligt fascinerad av regnet. Har glömt att berätta att Vilja i går plaskade, la sig på mage och lekte i sin badbalja. Så mysigt att se.

I går kväll pratade vi även lite om dagis och föräldradagar. Vi har inte diskuterat det så mycket, men tiden går och det känns åtminstone bra att kolla vad som gäller vid dagisplats osv. Samt hur det ser ut med våra föräldradagar. Jag räknade lite snabbt på våra dagar, men vi ska enkelt kunna ha Vilja hemma till 1 1/2 år (jag ska sätta mig riktigt med det senare, så att jag inte har helt fel). Min tanke är hon ska börja på dagis nästa höst, men jag vill absolut inte att hon ska gå hela dagar. Jag tror att dagis är nyttigt för barnen, de får (förhoppningsvis) leka och vara ute mycket samt lära sig att umgås med andra barn. Men jag är också väldigt noga med att hon ska ha mycket tid hemma, en trygghet. Vi har troligtvis bestämt oss för ett tag dagis, som vi tycker verkar väldigt bra och där barnen verkar få vara ute i naturen mycket. Dagiset ligger även alldeles bredvid skogen. Ska ringa kommunen i morgon och höra om man inte får skicka in ansökan tidigare. Vore väldigt tråkigt om hon behövde gå på ett dagis i ett halvår, för att sedan byta, om hon inte får plats på en gång. Vet ni hur det fungerar med kösystemet? Hur har ni funderat över dagis?

6 kommentarer:

 1. Ja de är jätte svårt att hitta någon som är någorlunda "rolig" Så det tycker jag allt va dåligt utbud på :/ Yes jag gör allt här hemma , funkar bra trots allt :)
  Önskar jag kunde säga att han arbetar , men han sitter tyvär i fängelse :/

  SvaraRadera
 2. Härligt att springa!

  SvaraRadera
 3. Så söt bild på Vilja! Tycker hon har ett så fint namn med. :-)

  Ang dagis så hade jag en enorm ångest när sonen skulle skolas in, jag sköt upp det så länge det bara gick så han var 2½ när han började. Meja började vid 20 mån, men hon hade nog kunnat börja lite tidigare iom att hon har större socialt behov än vad sonen hade i den åldern. Så hon klättrade på väggarna här hemma tills hon fick börja och stortrivdes på en gång. :-)

  SvaraRadera
 4. Vi sökte dagisplats 6 månader innan och vi fick förstahandsvalet. Så himla gött! På minis dagis lagar fp egen mat och utegården är jätte stor. När man bor i stab som vi gör så brukar lekplatserna vara små och tråkiga. Sök dagisplats så tidigt du bara kan :):) Lycka till! Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, vi måste också planera lite bättre på hur vi ska göra med det där. Vi helst ha Jolie hemma över nästa sommar också innan det är dags.. Fy vad jag gruvar mig, vill aldrig släppa henne, hihi :)

  SvaraRadera
 6. Vi har redan sökt till dagis (3st) platser till nästa höst. Om inte jag ändrar mig och stannar hemma längre hehe.
  Förstahandsvalet ligger 500m från vårt hus i "skogen". De andra ligger ganska nära också.. så vi får se. Det blir absolut inte hela dagar i början! Men gud, tänk att det är snart dags för våra små bebbar att gå på dagis!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.