söndag 23 maj 2010

Att göra ingenting.

Det är söndag. Det är grått ute och regnmolnen hänger över oss och jag väntar på att de första regndropparna ska komma. Visst hade jag önskat att det var härlig sommarvärme och solsken, men just i dag, känns det så härligt att bara få vara. Inga planer. Inga måsten. Och jag känner att jag för en gångs skull har ro att lata mig en hel dag, med gott samvete. Visst har jag lite dåligt samvete över att jag inte är och ser på när H är på utställning med prinsessan, skulle väldigt gärna ha velat se henne i ringen. Men att sitta ute i ett grått väder och vänta, vänta, vänta, kändes inte lockande. Speciellt när jag inte tycker att utställning är ett roligt moment för hunden, tänk om vi skulle ställa ut oss människor. Vilket liv det skulle bli. "Du är för lång, för kort, för fula tänder, fula händer... Medan du är snygg, helt enligt rasstandarden". Många gör det för att kunna avla på sina hundar, så kanske bör vi införa sådana riktlinjer för människor också. "Du bör inte skaffa barn, du har inga bra gener". Visst, nu pratar jag om djur och människor, kanske inget man bör jämföra, men det är lite så jag känner inför utställningar. Även om jag själv kommer att behöva ställa ut min nästa hund, för att det är så det ska vara och jag kommer helt säkert "piffa" och ordna i veckor innan.
Så, jag gör nog mest nytta här i soffan, försöka se klart Avatar. Har egentligen långpass inplanerat i dag, så vill försöka ta mig ut på det. Men var frusen och kände mig inte helt 100% i går och har varit rädd för att jag har en urininvägsinfektion i kroppen, så kanske ska vila i dag. Känner jag mig själv rätt kommer rastlösheten krypande inom ett par timmar.
I går var vi på Jamtli på Vårmarknad och sedan åkte vi till I och P för att grilla i trevligt sällskap. Jag åt en underbart god kladdkaka och rabarberpaj för flera veckor framåt. Tack alla för en trevlig kväll.

Det blev fullt på grillen, men jag tror att alla lyckades få sin mat grillad till slut.

2 kommentarer:

  1. Sådana där dagar är underbara emellanåt och de gör sig särskilt bra om söndagarna av någon anledning.
    Njut nu riktigt ordentligt!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det är en konst att inte göra någonting. Så skönt att få göra så ibland. Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.