söndag 14 mars 2010

Grovt bröd med äpple & yoghurt.

Det här behöver du:

4 dl fiberhavregryn
6 dl siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkel
1 dl krossat linfrö
1 dl pumpafrön (går även med solrosfrön)
1 msk havssalt
4 msk bikarbonat

8-9 dl naturell yoghurt
3 grovt rivna äpplen
2 msk honung

Såhär gör du:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner yoghurt,
rivna äpplen och honung. Rör ihop till en tjock smet och fördela
sedan i två avlånga formar. Grädda på nedersta falsen i 175 grader.
80 minuter.

6 kommentarer:

  1. Låter väldigt smaskigt!

    SvaraRadera
  2. Jippi! Tack för receptet! Älskar sånt man inte behöver ha jäst i! =) Å min mage brukar må bättre av dinkel än vete!

    Kram! / S

    SvaraRadera
  3. P.S : Fin bloggen blev med nya layouten! =)

    SvaraRadera
  4. Låter spännande. Måste prova!

    SvaraRadera
  5. Jag provade ditt bröd igår. Det var jättegott, tyvärr glömde jag saltet men det gick att äta ändå =)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  6. mmm det låter gott! =) Ska provbaka det nån dag! Undrar bara om det verkligen ska vara 4 matskedar bikarbonat! det låter mycket... ska det inte vara 4 teskedar istället!?/Lina

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.