4 dl fiberhavregryn
6 dl siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkel
1 dl krossat linfrö
1 dl pumpafrön (går även med solrosfrön)
1 msk havssalt
4 msk bikarbonat
8-9 dl naturell yoghurt
3 grovt rivna äpplen
2 msk honung
Såhär gör du:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner yoghurt,
rivna äpplen och honung. Rör ihop till en tjock smet och fördela
sedan i två avlånga formar. Grädda på nedersta falsen i 175 grader.
80 minuter.
Låter väldigt smaskigt!
SvaraRaderaJippi! Tack för receptet! Älskar sånt man inte behöver ha jäst i! =) Å min mage brukar må bättre av dinkel än vete!
SvaraRaderaKram! / S
P.S : Fin bloggen blev med nya layouten! =)
SvaraRaderaLåter spännande. Måste prova!
SvaraRaderaJag provade ditt bröd igår. Det var jättegott, tyvärr glömde jag saltet men det gick att äta ändå =)
SvaraRaderaHa en bra dag!
mmm det låter gott! =) Ska provbaka det nån dag! Undrar bara om det verkligen ska vara 4 matskedar bikarbonat! det låter mycket... ska det inte vara 4 teskedar istället!?/Lina
SvaraRadera