söndag 15 juli 2012

Svalkande lemonad.

Vi har tur med vädret. Hittills. Kanske inte solsken hela dagarna, men med värme och inte ihållande regn. Mitt i allt pysslande i dag tog vi en paus med läskande lemonad som jag hittade receptet till i Lantliv. Ett litet tips är att äta citronskivorna också, för de var så läskande efter att ha legat i lemonaden en stund.

Och vet ni, jag har verkligen tagit semester, för jag vet knappt vilken dag det är. Min sambo har också tagit semester, då han för allra första gången sedan vi flyttade hit ligger i badet och läser en bok. Helt underbart!

2 ½ dl vatten + 1 l vatten
2 ½ dl socker
6 citroner
Mynta
Isbitar

Koka 2 ½ dl vatten med lika mycket socker till att sockret har löst sig. Pressa 5 citroner, sila ner citronsaften i sockerlagen och fyll på med 1 liter vatten. Skär 1 citron i tunna skivor och lägg i. Kyl lemonaden ordentligt och servera med massor av is och mynta.

3 kommentarer:

 1. Härligt att läsa om era lediga dagar, skönt att ta stunden som den kommer och njuta av nuet och varandra.
  Tack för tipset om lemonaden, den ska jag prova!

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu känns det verkligen som ett helt rätt beslut att inleda semestern bara hemma. Hoppas att du tycker om lemonaden. Kram

   Radera
 2. Har förstått att man borde ha flyttat norrut för att få sommar. Härligt att ni njuter och oj vad gott det lät med lemonad!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.