tisdag 9 augusti 2011

Underbara blåbär.

I går gav vi oss ut i skogen en stund för att hitta lite blåbär. Vi hann bara vara ute i 30 minuter innan himlen öppnade sig och det åskade. Vi lyckades ändå få med oss lite blåbär hem och får göra ett nytt försök en annan dag. Det finns inget godare än bär och speciellt om man får plocka dem själv. Jag längtar till att få ha en stor frysbox, då ska jag ägna höstarna till att plocka bär och frysa in, så att man kan frossa i godsaker hela vintern. Vilja trivdes att åka bärsele med pappa i skogen och fick låna kepsen när det började regna. Hade vi varit ute en kvart till hade hon somnat så gott.

Henrik var snabb att rensa upp allting när vi kom hem. Vilket är ditt favoritbär? Jag tycker blåbär är väldigt gott, men är även svag för färska hallon.


Vi testade ett nytt, lite finare Amarone-vin i går. Det var gott, men vi har samtidigt smakat både billigare och godare vinare. Ett tips är att köpa en liten flaska om man vill testa ett nytt vin och räcker alldeles lagomt till en middag för två.

Vilja somnade redan 17.40 i går och ni förstår kanske själva hur vår natt har varit. Nu ska jag försöka hålla henne uppe längre på kvällarna och se om det fungerar, sedan har vi nog testat allt och då är det bara att hoppas att det vänder av sig själv. (Ska tillägga att jag fick lite sovmorgon i morse, för Henrik tog Vilja vid 06.30). Eftersom Henrik har jobbat så mycket nu, så passade vi att laga extra god mat i går och drack ett gott glas Amarone-vin. Jag fick nog mest lyx av oss alla, då jag gav mig ut på en löptur i skogen på 40 minuter när Vilja hade somnat. När jag kom tillbaka var det bara att hoppa in i duschen och sedan var maten serverad.Blåbärspaj och sällskapsspel är riktig vardagslyx med bästa sällskap.

Överraskningen blev att Henrik hade gjort paj på lite av blåbärsskörden och det var så gott. Godaste pajen på väldigt länge. Tack hjärtat.

2 kommentarer:

 1. Så fin blogg!

  Det var en härlig mammalyx att ge sig ut o springa för att sedan komma hem till dukat bord, Amarone låter ju inte helt fel det heller..:-)

  Blåbär är verkligen gott, ville själv plocka i Värmland men vi hoppade över det i år pga bindmasken det skrivits så mkt om..vet eg ganska lite om det men folk vågade inte plocka så då hoppade jag med över det..:-/

  Ha det så fint! /Camilla

  SvaraRadera
 2. Hej igen, ser att du frågade efter recept på maten jag bjöd på då vi hade tjejmiddag. Tänkte lägga ut det på bloggen inom kort så du får hålla lite utkik.

  Kram!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.