torsdag 4 augusti 2011

Matvanor.

Mina matvanor har inte varit det bästa sista månaderna. Ingen rutin alls och väldigt mycket halvfabrikat. Vilket jag normalt inte alls vill äta, det känns som att jag har ätit mer nu än vad jag har gjort i hela mitt liv. Jag älskar att laga mat och jag längtar efter att jag har tid (och ork) att stå i köket igen. Förut prövade vi nya recept mest varje vecka. När Vilja börjar äta mat, så vill jag inte att hon ska äta burkmat jämnt. När jag tycker att det är roligt att laga mat, så ska hon såklart äta min/vår mat. Det kräver planering. När Vilja börjar äta mat är min tanke att vi ska göra en matsedel varje vecka här hemma och när vi lagar mat så kan vi plocka ut till henne innan vi lägger i det hon inte får äta. Samt att man har färdiglagad mat till henne i frysen som reserv.

Hur gör Ni hemma hos er med mat till de små? Har ni några bra tips på mat mellan 6-12 månader? Tar gärna emot tips på hur ni blandar bär och frukt till de små också, som efterrätt eller mellanmål.

När jag ändå skriver lite om mat vill jag tipsa om en supergod måltid som vi gjorde här hemma i går - Bulgursallad med stekt nektarin och halloumiost. Jag serverade lufttorkad skinka till salladen. Jag hittade det inne hos Ellinor, hon har många bra tips på goda maträtter.

7 kommentarer:

 1. Hej

  vi gör matplan varje vecka med mat vi alla kan äta, men nu är Alice också lite störra. Da hon var mindra gjorda vi störra portioner og fryste in (inte isterninglåder - se gärna här http://www.babydjungeln.se/hormonstorande-amnen-i-istarningslador-losningen/ )

  jag har ett par tips här men där är många fler på babydjungeln.se det är bara att söka på eks. mat i sökfeltet eller titta under kattegorien recepter och mattips

  http://www.babydjungeln.se/fingermat/

  Och här är lite att tänka på när man planera

  http://www.babydjungeln.se/detta-mat-skal-du-inte-giva-ditt-barn/


  Hoppas detta kan användes :)

  Lykka till!

  Jeanette

  SvaraRadera
 2. Åh men är det så så köp färiga matkassar, då MÅSTE du aga maten efter recepten..det gör vi nu,kanon!

  SvaraRadera
 3. den där salladen lät jättegod! :)

  matsedel och planering är så superbra, jag försöker ibland att göra veckormatsedlar men det funkar någon vecka sen rinner det ut i sanden igen! :( men jag ska nog försöka ta tag i det där igen.

  SvaraRadera
 4. Nu för tiden lagar Daniel oftast mat men jag längtar tills Wilbur blir lite större. Då vill JAG laga maten. :) Jag älskar att laga mat men det gör Daniel också så han brukar få göra det. :)

  SvaraRadera
 5. vi har tagit det lite som det kommer, från dag till dag. Men mestadels har hon ätit burkmat, eftersom matlagning kräver en massa tid. Och ibland har man verkligen inte haft lust med det. Men självklart vore det roligare om hon gillade ens egen mat :)

  SvaraRadera
 6. Vi är ju inte riktigt "där än" men min tanke är väl att vi då, precis som nu, kommer ha stor nytta av matlådor för att spara tid. Göra storkok, frysa in och sedan kunna äta hyfsat nyttig mat även den dagen man inte har tid. Vi kanske ändrar oss sedan när lillan blir större men just nu känns burkmat väldigt främmande... Mer än som nödmat när man är iväg tex :)

  SvaraRadera
 7. Mmm har också tänkt på det med mat, men är inte riktigt säker hur vi ska göra om vi ska göra en veckomatsedel eller något.. tyvärr så gillar inte jag speciellt mycket att laga mat..
  Vad gäller Isak just nu är det en huvudmål med grönsakspurée en gång om dagen + ersättning och gröt. Han gillar frukt och bärpurér, blåbär med kesella, mosad banan..

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.