fredag 13 januari 2012

Chili Con Carne.

Bjuder er på en mycket god Chili Con Carne, inte en äkta, men himlans god ändå.
Perfekt att laga mycket av och frysa in i matlådor.

2 gula lökar, skivade halvmånar
1 gul paprika, i bitar
1 röd paprika, i bitar
500 g köttfärs
3 vitlöksklyftor, pressade
2 msk tomatpuré
1 dl chilisås het
1 dl rött vin
1 tärning köttbuljong
2 burkar hela skalade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
2 msk oregano
2 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk peppar

Bryn köttfärsen, tillsätt sedan lök och paprika. Bryn allt en stund och pressa sedan ner vitlöken. Rör i tomatpuré, chilisås och kryddor. Rör ihop och häll sedan i tomaterna, det röda vinet och buljongtärningen. Låt allting koka ihop under lock, så att vätskan reduceras lite. Ca 1 timme. Smaka av också om du vill ha mer kryddor. Häll av vätskan från de vita bönorna och skölj dem, häll även av lite tomatsås från de bönorna. Tillsätt dem strax innan servering så att de hinner bli varma. Servera med créme fraiche, en liten grönsallad och med ett gott bröd till.


1 kommentar:

  1. Den ser då äkta ut för mig,
    väldigt god! Svårt ibland att få till rätt kryddning, men kanske detta är det rätta recetptet på en perfekt chili.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.