torsdag 11 juli 2013

frukostbröd - att jäsa över natten.

Nybakt bröd till frukost är vardagslyx och helst av allt skulle det vara ett riktigt gott surdegsbröd, ett sådant som är bakat i flera timmar och kan köpas direkt från ett bageri på morgonen. När det alternativet inte finns, kan man baka dessa enkla frukostbullar, där degen kan jäsa över natten i kylskåpet.
0,25 paket jäst, 5 dl kallt vatten, 5 dl rågsikt, 7 dl vetemjöl special, 1 tsk salt, 1 msk olja, 1 msk socker. Rör ut jäst i kallt vatten. Tillsätt rågsikt, vetemjöl special, salt, olja och socker. Rör tills allt har blandats, degen kommer att vara rätt kladdig. Täck med en bakhandduk och ställ i kylen. På morgonen sätter du ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Bearbeta degen så lite som möjligt. Dela degen i 20 bitar och baka ut till runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper och garnera eventuellt med solrosfrön och pumpakärnor. Grädda i 20-25 minuter.

1 kommentar:

  1. Vad lyxigt med nybakt på morgonen, det borde man prova på:) Bra tips!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.