Förbereder för en rensning av frysen och passade på att ta de sista påsarna med svarta vinbär som vi frös in förra sommaren. Vi har nog några veckor kvar innan de har mognat på buskarna, men jag längtar efter att få stå vid buskarna och plocka och sedan göra något gott av dem. I går gjorde jag någon form av svartvinbärspudding som inte är för söt och som jag skulle rekommendera att servera med en klick vispad grädde.
Gör en svartvinbärspuré av 360 gram svarta vinbär och 50 gram strösocker. Värm dem i en kastrull så att sockret smälter och mixa dem sedan. Sila dem om du vill få bort kärnorna. Blötlägg 3 gelatinblad i en skål med kallt vatten. Koka upp 2 1/2 dl puré, 240 gram grädde, 40 gram socker och 1 tsk vaniljpulver. Ta av från värmen och rör ned gelatinbladen. Häll upp i portionsskålar och låt stå i kylen minst 3 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar och ha en fin dag.