Isterband. Hur gott låter det. Inte särskilt gott i mina öron. Kan inte komma ihåg att jag har ätit det förut, men i dag blev det isterband till middag här hemma. Och det blev riktigt festligt tillsammans med krämig spetskål och äpple.
4 isterband
2 msk vetemjöl
3 ½ dl mjölk
1 ½ msk dijonsenap
700 g spetskål
1 syrligt äpple
Mycket färsk gräslök
Nymald svartpeppar
Flingsalt
Smör
Smält smör i en kastrull och rör ner vetemjölet. Vispa försiktigt i mjölken. Låt det koka upp under omrörning. Krydda med salt, svartpeppar och dijonsenap. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Ansa och hacka spetskålen och lägg i den i det kokande vattnet, cirka 1 minut. Häll av vattnet och låt kålen ånga av. Blanda ner det i såsen. Kärna ur och tärna äpplet och tillsätt det i röran. Klipp gräslök fint över. Skär isterbanden på längden och stek dem i smör i en stekpanna. Färdigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar och ha en fin dag.