Här förbereder vi fredagsmys. Så medan Henrik och Vilja badar, pajen är i ugnen och tårtan väntar på att bli förberedd. Och vinglaset väntar på lite vitt. Så får ni ett litet recept av mig.
Hade bruna bananer i fruktskålen och bakade därför Leilas supergoda banankaka. Perfekt att använda övermogna bananer till och väldigt god.
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 stk mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
50 g valnötter
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt. Mosa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i smeten. Fyll en smord och bröad form, 24 cm i diameter och löstagbara kanter. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 30-35 minuter. Strö över lite florsocker vid servering.
Trevlig fredagkväll fina ni!
Mums!
SvaraRaderaÅh så gott, bra, jag behöver massor av kakrecept känner jag inför stundande ettårskalas!
SvaraRaderaVad roligt med kalas och att få fixa till! Hoppas att du har hittat många goda recept :)
Radera