tisdag 14 december 2010

Besök hos barnmorska, gravidyoga, nyår osv.

Besöket hos barnmorskan i dag gick mycket bra. Mitt hb-värde var mycket bättre än förra gången, även om det inte var bra. Jag känner mig piggare och det är viktigast för mig. Jag hade dragit på mig vätska i magen och det kände jag redan i går i benen. Magmåttet hade ökat 4 cm sen sist och hjärtslagen slog lika fint i dag. Jag fick känna på ett ben (som jag inte kände att det var ett ben) och Henrik fick ta ett grepp om ryggen på lilla tussen. (Då blev jag så rörd, så att jag nästan fick tårar i ögonen). Den ligger nu med huvudet neråt, och i dag när de kände så låg den med ryggtavlan åt vänster, ben och armar åt höger. Själv har jag ökat 2 kg i vikt sedan sist och nu måste det nästan vara en total ökning på 15 kg... Mina magmuskler har tydligen också gett med sig nu och låter magen växa fritt.
Vi har fått en föräldragrupp nu och det ska bli roligt att komma i väg, även om det är nästan en månad fram. Som alltid var det mysigt att vara hos barnmorskan och efteråt gick vi och åt lunch på stan.

I dag kom vi in på förlossningar och hjälpmedel. Jag vill verkligen inte behöva få bedövning i ryggen, det känns inte riktigt bra för mig. Barnmorskan tyckte inte att jag skulle avskriva mig det helt och hon tyckte att man ska ha tränat riktigt mycket på avslappning och andning om man ska klara (orka) hela förlossningen på bara andning. Envis som jag kan bli så ska jag tokträna avslappning och andning.

Är det någon som gick en profylaxkurs innan förlossningen?

Vad jag vet så finns det inga kurser här i stan, alternativen är i sådana fall via Internet.

Gravidyoga ska det bli och jag har möjlighet att gå på det tre dagar i veckan med början i januari, om jag vill det.
Gick Du på gravidyoga?

Det finns även många och väldigt bra avslappnings- och yogaprogram, som man kan använda hemma. Tänkte kolla igenom det utbudet någon kväll.
Har Du något bra tips?


Julen närmar sig och i kväll tänkte jag att vi skulle försöka undersöka om vi ska åka till Karlstad något i jul. Vi vill så gärna träffa dem och lilla tussens söta kusin. Sedan ska jag undersöka något roligt vi kan göra över nyår.
Har Du några planer för nyår?

Ha en fin tisdagkväll.

5 kommentarer:

  1. Vad härligt det låter! Ja, jag och P gick profylax. Just då tyckte jag att det var halvbra och fnissade mest när alla satt i ring och krystade (även de blivande papporna). Väl under förlossningen förstod jag vad bra det var, hade varit betyyyyydligt jobbigare utan att ha koll på andningen. Och det var bra att även P hade gått så att han kunde hjälpa mig att hålla fokus under förlossningen. Man lär sig också slappna av på ett annat sätt i profylaxen. Personalen var förvånade över att det gick så snabbt för mig vilket tydligen berodde på att jag just lärt mig slappna av på "rätt" sätt. Gravidyoga blev aldrig av men jag tror att det brukar vara lite profylax i den också.
    Jul och nyår blir såklart i Östersund för vår del!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Vad bara att du/ni växer som ni ska och att du känner dig piggare, skönt :)

    Julen blir hemma med en del av familjen och nyår hos några vänner :D

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Det du behöver tänka på är att andas lugnt bara! När man är på förlossningen är det ändå tusen tankar som snurrar i ens huvud!

    SvaraRadera
  4. Jag tränar en gravidyoga som finns på en dvd som heter Fit mama. Det är visserligen ett salsapass, andningsövningar och strecth med också men jag tycker den är bra.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Hej Sandra, skönt att höra att ni mår bra! vi ska till BM den 5e.

    jag är nu i v 28 och jag mår bara bra trots lite ryggont i svanken (foglossning och för dåliga mag/ryggmuskler antar jag) Det har nu även börjat krypa i benen på mig och det är jobbigt! Jag vill också ta del av de tipsen du efterlyste. Här i Åre finns ingen gravidyoga och inte heller profylaxkurser (vad jag vet nu!)

    Sköt om dig!
    vi hörs, Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.