onsdag 7 december 2011

Vedspisen & jag.

Onsdagkväll. Jag kan nog säga att vi alla nu är på bättringsvägen och vet ni, där kom tand nr 3 på Vilja. I går kväll kom vår spis, vi har hittills lagat halvfabrikat, men i går när vi insåg att spisen har världens knasigaste uttag och att vi ändå var utan spis, så ville jag laga riktig mat. Det är det godaste som finns. Så i kväll ställde jag mig och gjorde kycklinggryta på vedeldspisen, det gick precis lika smidigt som en elspis, om inte smidigare. Har även hunnit med att grundmåla en kryddhylla, som jag fick av min fina momma i går. Jag har ett tight schema på vad som jag vill ha klart till jul. Det är ett matbord med stolar som ska slipas, putsas och behandlas. En tvbänk som ska målas. En skänk. En byrå. Ett pottskåp. Och en hel lista på andra saker. Eftersom det är så gamla fönster här så ska de tejpas med remsor, men hittills har Henrik gjort det mesta. I dag gjorde jag min insats och i morgon vill jag försöka få klart alla, så att vi kan pricka det på listan.

 Man måste se efter så att det brinner.

Här har ni resultatet. Kyckling, paprika, färska champinjoner, kycklingfond, vatten, 3 dl grädde, 2 msk mjöl. Salt och peppar. Serveras med ris och sallad. Har tagit lite av grytan innan jag saltade den som blir mat till Vilja. Blev inspirerad av Marina. Men följde inte exakt hur mycket man skulle ha av alla ingredienser förutom redningen.

Är väldigt trött nu och ska gå och lägga mig eftersom jag är själv med Vilja till sent i morgon. Ett litet kvällstips till er som ger era barn välling. I dag handlade vi ett storpack (4 förpackningar), det blir halva kostnaden mot att köpa fyra paket lite då och då. Det är nästan skamligt att vi inte har sett hur stor skillnad det är tidigare. Det gäller alltså Sempers milda fullkornsvälling havre från 8 månader.

Vet att ni är flera där ute som vill se bilder från huset och jag lovar att det kommer under morgondagen, rakt av från vår röra här hemma. Sov så gott.

2 kommentarer:

  1. Ja ingenting går upp mot hemmalagad mat! Så mysigt att laga på vedspis, är en sådan mysig känsla med sådant! Ska bli spännande att se alla era projket som ni har på gång och jag vill också hemskt gärna se mer bilder från huset!!

    SvaraRadera
  2. Kul att du testa =) Dessutom är det ju roligt när man kan ge varandra tips om nya maträtter, annars blir det ju ofta samma samma hela tiden.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.