söndag 31 oktober 2010

Sundsvalls utflykt.

I går när vi vaknade och hörde att regnet låg mot fönsterrutorna, så gick planerna för dagen bort. Vi hade tänkt åka och träna Teja på fågel i Gräftåvallen. Vi hade nog alla sett framemot att få vara ute en hel dag och andas fjällmiljö. Men med det tunga regnet, så hade vi nog inte kunnat njuta av dagen. Så vid frukostbordet kom Henrik på en alldeles strålande plan, en tur till Birstacity i Sundsvall. Så vi fick en liten roadtrip och sedan strosa runt i köpcentrumet, äta lunch och sedan IKEA. (Så mycket julpapper, snören och pyssel som vi köpte, så måste vi göra många paket till jul...).
Vi fick avsluta en mycket trevlig dag med middag hos några vänner. Mycket god mat och trevligt sällskap. De har köpt en alldeles underbar gård, så mysig. Vi var två trötta och nöjda själar som satte oss i bilen hem.
Hoppas att ni får en härlig söndag och glöm inte att ställa om klockan.

fredag 29 oktober 2010

Förlust.

Efter jobbet blev det shopping och fredagsmys på stan. Sedan basket, där Jämtland i dag hade besök av Norrköping. De spelade faktiskt riktigt bra stora delar av matchen, ändå blev det förlust för Jämtland. Nu känns det riktigt skönt med helg och den får gärna gå i vinterns tecken för min del. Njut av helgen och ge dina nära en extra varm kram.

Hallå världen.

Är det tillåtet att kliva upp såhär tidigt. Bara för att klockan inte är 06.00, så känns det som natt. Morgonpromenad och frukost med Towa står på schemat denna fredagsmorgonen. Mysig fredag önskar jag er.

onsdag 27 oktober 2010

Dessert...

...det gick även ner en Mockamuffins med vit choklad och grädde...

Sen lunchhälsning.

Vill titta in och säga hej. Har inte varit så närvarande här, men jag mår bra. Har kört mitt lunchpass, cykel, och har ätit en kräftsallad från Pause. Tittar in till er alla senare i kväll. Må så gott.

söndag 24 oktober 2010

Babygym.

Jag tävlar inne hos MalinochElla om ett jättefint
Mumin babygym.
Tävlingen sker i samarbete med Toyland.
Håll tummarna för att det är just jag som vinner.

lördag 23 oktober 2010

Skidmässa och viktkaos.

Besökte skidmässan i dag. Insåg att Crafts nya skidkläder inte kommer att kunna användas på hela säsongen. Att nya längdskidor inte är att tänka på eftersom vikten redan är plus 7,5 kg. Att jag skrev "vill ha" på mycket, men "får vänta till nästa år" på det mesta. Eller kommer jag då att bara se barnsaker?!
En sak är då säker, att jag längtar efter snön och om en vecka kan jag ha fått åka första turen i skidspåret...

Tunnpannkaka.

Försökte steka tunnpannkaka för första gången i mitt liv. Det kommer aldrig att hända igen. Det måste vara en konst att kunna steka pannkakor.

torsdag 21 oktober 2010

En liten morgonhälsning.

Vaknade med fötterna på huvudkudden i morse och kom att tänka på lilla Alice, som är så förtjust i Pippi Långstrump. Därför vill jag skicka en extra liten morgonhälsning till Karlstad.

Vill även önska er alla en härlig torsdag.

onsdag 20 oktober 2010

Berusad på endorfiner.

Förutom att det är fantastiskt höstväder ute, så är hela jag berusad på endorfiner. Att jag även i dag får ha en nästan fullsatt cykelsal på lunchpasset är helt underbart. Det var en magisk klass, där jag kunde känna hur energin flödade runt i salen. Det är faktiskt så att jag får gåshud och en tår i ögat. Det är något som är väldigt vackert med svett och arbetande muskler och hjärta. Och jag gillar känslan av mina väldigt trötta ben.

tisdag 19 oktober 2010

Rapport från ultraljudet.

Dagen började väldigt bra med en nästan full sal på morgoncykeln och att Henrik följde med. Vilken energi!
Tiden fram till att vi skulle vara på sjukhuset gick alldeles för fort, så vi hann knappt förstå vad vi skulle göra.
Det var en konstig känsla från att man såg första bilden på lilla tussen till att man fick se att hjärtat slog i den lilla kroppen. Allt såg bra ut, vad hon kunde se och jag är imponerad över att man kunde se så mycket, så tydligt. Först låg den lilla och höll händerna för öronen, sedan var det akrobatik och benböj därinne. När den lilla sträckte på sig och blev raklång tappade jag andan för en stund.
Det är en speciell känsla.
Vår tuss.
Vi fick med oss fyra bilder hem från ultraljudet.
Första bilden i magen.
Nästa gång vi ses får vi hålla dig i vår famn.


Det sägs att första barnet ska vara lik sin pappa...
...en riktig sötnos.


(Vi anser att övriga bilder är för personliga).

Äntligen ultraljud.

Sitter och äter lite för att snart cykla ner till gymmet och köra min cykelklass. Sedan är det äntligen dags, för ultraljud. Det känns stort. Nervöst och alldeles underbart.

måndag 18 oktober 2010

Söndagspyssel.

I går kväll kom Ida, Peter och lilla Tove hit på lite söndagsfika. Det var mycket trevligt. Jag kan verkligen komma in i perioder då jag vill baka hela dagarna, tror att det är en sådan period nu. Att vi skulle få främmande gav mig i går en anledning till att få baka. Det blev Dumlemuffins och matbröd. Dumlemuffinsreceptet var inte någon favorit. Matbrödet blev jättegott, så receptet ska ni få senare. Henrik fick laga mat i går medan jag bakade och han gjorde så god söndagsmiddag. I dag har det varit arbete och jag har faktiskt tagit ledigt i morgon,
för det är en alldeles, alldeles speciell dag i morgon.
Min vila i dag, blev ingen vila. Det blev ett pass Body Balance. Nu är det middag och sedan krypa ner i soffan under filten. Ha en fin måndagkväll.

söndag 17 oktober 2010

Däckbyte & löpning.

I dag har vi bytt däck. Eller,
eftersom jag tycker att det är så roligt att byta däck, så gjorde jag det med assistans av Henrik. Sedan hade jag sagt att jag skulle cykla med Teja, men jag valde en skön löptur i stället. Hade tänkt ha aktiv vila fram till tisdag, eftersom jag kör fyra egna klasser den här veckan. Min kropp återhämtar sig inte lika bra nu, så jag kan inte gå på som en maskin. Men tänk vad gott löpturen gjorde för själen. Nu ska vi laga lite mat innan vi får finbesök av Ida, Peter och lilla Tove. De ska få provsmaka glassen. Spännande.
Hoppas att ni har en härlig söndag.

Recpetdags.

Har precis varit ute på en 45 minuters promenad med Teja och tänkte passa på att ge er recepten på det som bakades och tillagades här i går.

Testade ett nytt recept på Nutella- och jordgubbsbullar, som kommer från Kristina Erikssons bok "Kanelbullar och annat nybakat", som även gick att hitta i Aftonbladets Äntligen hemma bilaga 9-10/10.


Boken kan du hitta hos Bokus.
Jag visste egentligen innan jag började baka de här att de inte skulle vara någon favorit hos mig. Nutella och jordgubbssylt är inte en favorit i bakverk för mig. Men precis som de skriver så älskar barnen dem och jag kan verkligen tänka mig att det är så. Och jag tycker verkligen att de är värda att baka då och då. Här kommer receptet till 20 bullar:

50 g jäst för söta degar
100 g smör
3 dl mjölk
¾ dl ljus sirap
½ tsk salt
1 ägg
Ca 10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
Nutella
Jordgubbssylt

Pensling:
1 ägg

Garnering:
Florsocker

Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 20 delar och rulla varje till en slät bulle. Lägg bullarna i formar eller allra helst i en muffinsplåt (bullarna blir höga och fina i en muffinsplåt).
Gör en grop i varje bulle och lägg i ca ½ tsk Nutella och ½ tsk jordgubbssylt. Låt bullarna jäsa i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8 min.
Sikta över florsocker när de kallnat.

Jag gjorde även
Blåbärsglass med kardemumma och whiskey.
Den har vi inte provsmakat ännu, men den doftade ljuvligt gott och jag återkommer om betyg på den. Receptet har jag hittat i boken "Sveriges nya landskapsrätter" från ICA. Bilden kommer från ICA och här hittar ni receptet.


Lycka till!

lördag 16 oktober 2010

En djungel av barnvagnar.

Mitt i dagen i dag så tog jag med mig Teja ut på en cykeltur. Vi valde en runda efter en skogsbilväg, så att hon kunde få springa lös och sträcka ut riktigt. Och om man aldrig har sett glädje i att springa, så får man se det på henne. Hon fullkomligt älskar när hon får springa så fort hon bara kan och fort går det verkligen. En timme var vi ute och välbehövlig frisk höstluft.

Sedan begav jag mig ner till gymmet för att försöka få en plats till Zumban, men det var helt omöjligt. Det var premiär för det här och många ville pröva klassen. I stället besökte jag Babyproffsen.

Det känns som att det är länge kvar till att vi får se vår lilla tuss, men med en leveranstid på 10 veckor på en del barnvagnar, så bör vi bestämma oss. Vår tuss kan även välja att komma till världen tidigare och även om vi inte skulle vara beredd på det mentalt, så kan det praktiska åtminstone vara klart. Chariotvagnen har jag skrivit om tidigare och den ska vi försöka hitta begagnad, även om jag nu såg att Chariot Cougar 1 inte alls var så mycket dyrare än de vi har sett ute på annons. Jag/vi kommer att älska en sådan vagn, det blev jag övertygad om när jag i dag fick känna på den riktigt. Den andra vagnen kommer jag behöva skicka ner hjärtat för att "provköra", annars blir det aldrig något bestämt. Jag hänger inte heller riktigt med när de pratar om allt, och visst är det lite tråkigt när man inte kan känna och se tygerna direkt? En bild kan verkligen vara så missvisande. Babyproffsens egna vagn kunde de verkligen rekommendera, den ser ut såhär:

Zero2Four Amsterdam.
Jag tycker att det kan vara lite bökigt att man måste byta till liggdelen. Även om jag gillar sittdelen väldigt mycket och den kändes väldigt lätt och härlig att köra. Har Du hört något om den här vagnen?
Tror även att vi ska kolla närmare på vagnarna från Teutonia, de känns väldigt smidiga. Emmaljunga är också kvar bland kandidaterna.
Fick även tips om Brios barnsängar och hittade massa annat smått och gott, som man gärna vill ha. Medan jag var inne i butiken, så levde tussen om, det var nästan så att jag skulle kunna tro att h*n ville säga: "Ja, den vill jag ha. Nej, inte den. Åh, den ser skön ut. Nej, den ser jag inget i." Det var i allafall väldigt mysigt.
Nu bakas det bullar här och glass blir det också. Och jag längtar efter min stora tuss.

En längtan efter snö.

När jag får ta del av det här inlägget och de härliga bilderna,
så längtar jag oerhört mycket efter snö.

Obligatorisk vila.

Från och med i dag har jag infört en obligatorisk vila på 30-45 minuter varje eftermiddag. Jag är helt utmattad på kvällen och tror att en vila kommer att göra mig piggare fysiskt och psykiskt kvällstid. Tar mycket energi den här älskade lilla tussen i magen. I dag tror jag minsann att den har haft aerobic hela dagen.
Nu, lite vila.

Djurens morgon.

I morse klev jag upp och åt frukost tillsammans med Henrik innan han begav sig av till arbetet. Sedan gick jag och Teja ut på en morgonpromenad.
Det är något speciellt med alla djur på morgonen. Blåsten som har varit sista dagarna har sett till så att alla löven nu i stället finns på marken.
Fåglarnas morgon.



Önskar er alla en fin lördag.

fredag 15 oktober 2010

Mysmorgon.

Klockan 06.10 mötte jag upp fina Towa för en härlig morgonpromenad i ett minusgradigt höstväder. Sedan ombyte på gymmet och frukost på Törners. Riktigt mysigt.

torsdag 14 oktober 2010

Flickor med autism.

Vill tipsa om ett program som jag lyssnade på i dag, Flickor med autism, som sändes i dagens Kropp och själ i P1.

Pannkakor och Ärtsoppa-dag.

I dag blåser det riktigt starka vindar här. Löven far från träden med ilfart. Så jag gick in och tränade Body Pump på lunchen. Sedan är det torsdag och jag unnade mig goda pannkakor och ärtsoppa till lunch. I kväll är vi bjuden till Henriks föräldrar på Kroppkakor. Jag har längtat efter det sedan vi fick inbjudan och nu är det snart torsdageftermiddag. Hoppas att ni har en fin torsdag.

onsdag 13 oktober 2010

Höstonsdag.

Ett trött huvud. Trötta ben, gårdagens cykel satt kvar i benen. Behöver en kylig höstpromenad, en kopp te och Bonde söker fru.

Söta mössor.

Jag har hittat en rolig tävling inne hos Malinochella.
Där jag är med och tävlar om en mössa från Syblogg och Mirasmamma, till vår Lilla Tuss.
Tävlingen håller på till 22 oktober,
så skynda dig att tävla du också.

De vann första hemma.

Vill titta in och säga god morgon till er alla, innan jag ger mig av till dagens arbete. I går spelade Jämtland Basket sin första match hemma, gästande lag var Uppsala och de vann! Jag gick aldrig och såg matchen, var rädd nöjd efter en intensiv dag, där jag även hann med en lunch med Elin. Hon är min morot att komma igång med hård träning igen efter graviditeten och jag har lovat att jag är i löparform igen till våren. Vad sägs om tre IronMan på ett år?! En grym tjej på alla sätt. Så jag nöjde mig med att höra det spännande slutet på matchen på radion. Jag fick rysningar när jag tänkte på hur stämningen var i Sporthallen. I dag har jag min cykelklass klockan 12. Jag laddar för fullt.

Hur ser Er dag ut?

Uppdatering: Det var en sak till, jag vet inte om det är jag som har förändrats, men varje morgon när jag hör nyheterna, så får jag en känsla av obehag över alla tråkiga nyheter, likadant när jag ser nyheterna på kvällen. Blir vårat samhälle allt mer farligt att röra sig i eller är det bara jag som uppmärksammar det mer?

tisdag 12 oktober 2010

Kickstart av dagen.

Började dagen med att vakna bredvid finaste. Tänk att han är lika vacker varje morgon. 06.30 körde jag igång min cykelklass, full fart i 55 minuter. Vilken start på morgonen. In med massor av ny energi. En dusch. Hämta frukost på Törners, som nu ska avnjutas medan mailen blir lästa. Magen växer för varje dag och det är mysigt att kunna mysa med den. I dag hälsar vi vecka 19 välkommen.

måndag 11 oktober 2010

Vardagslyx.

I kväll har vi haft en otroligt härlig kväll på Storsjöbadets relaxavdelning. Det var Östersunds kommun som hade bjudit in. Efter att ha fått krypa in i en härlig morgonrock kröp vi ner i en bubbelpool på uteterassen, badade ångbastu, torrbastu med kaneldoft, frossade i vatten och exotiska frukter och det som jag fastnade för; Aufguss, bastu med eteriska oljor. Vi prövade först en Pepparmint-is. Där vi i slutet fick smörja in oss med isbitar av pepparmint. Uppfriskande. Sedan prövade vi en avslappnade, Ylang Ylang, som avslutades med att vi smorde in kropparna i honung. Innan vi gick hem fick vi korv som grillats i bastun. Man kan även hitta fler bubbelpooler, vilorum och olika duschar.
Nu är kroppen avslappnad och trött. Ordet vardagslyx, var på de flestas läppar i kväll. Nu är det dags för skönhetssömnen och ladda upp kroppen inför mitt cykelpass i morgon kl 06.30.
Sov sött.

Yoggi Blåbär & Banan.

Vill tipsa om den här fruktyoghurten, som jag tycker var väldigt god. Den smakade verkligen blåbär och banan. God tjock konsistens. Egentligen tycker jag att fruktyoghurt är för sött till frukost, men kan ta en kopp bara yoghurt. Smarrigt.

En Chariot Cougar.

I dag ska vi få titta på en Chariot Cougar, som kan bli våran för halva priset!
Vi är flera som ska få titta på den, så håll tummarna för att den blir våran. Prioriteringslistan är olika när man väntar barn, men för mig (oss) är en vagn som denna högt på listan. Hur den "vanliga" vagnen ska se ut och vara får vänta någon månad, först ville jag absolut ha den här från Emmaljunga i vitt läder. Men har jämfört den med andra och då är den inte lika lättkörd som jag önskar.
Hur valde Ni barnvagn?

Uppdatering: Fick precis meddelande om att de valde att sälja vagnen till den första som hade ringt, eftersom de inte vill ha någon budgivning. Så tyvärr, den vagnen blev inte våran...

Flickor på rummet.

Världens finaste prinsessa har jag som sällskap på kontoret i dag. Efter en natt med väldig värk åt magen, oroliga tankar, blå under ögonen, så myser jag runt med Teja här. Vi småpratar lite och jag kan gosa in huvudet i hennes mjuka nacke lite då och då.

lördag 9 oktober 2010

En lördagshälsning.

Vill titta in och säga hej, samt önska er en härlig helg. Vi har precis ätit Thaigryta och en enkel, men mycket god, äppelpaj. Nu ska vi ner på stan och roa oss till härlig musik.

fredag 8 oktober 2010

I kväll händer det.

I kväll drar äntligen Svenska Basketligan igång. Dock inte på hemmaplan, så vi får hålla tummarna att Jämtland Basket ger oss en vinst när de åker till Luleå och möter LF Basket (gamla Plannja) i kväll kl. 19.04. LF Basket verkar ha ett väldigt starkt lag i år och en ny i truppen är en av mina favoriter Tyrone Levett, som spelade med Jämtland för två år sedan. I år vill jag verkligen tro på Jämtland, efter fjolårets katastrofsäsong.
Välkommen härliga basketsäsong.

Den skrämmande.Döden.

I går var en dag som mina tankar kretsade kring
döden.
Om livet.
Om allt vackert som finns runt omkring,
som kan försvinna fortare än vi är medvetna om.
Jag satt och såg på bilden av Dig i går,
med tårar i ögonen,
varför slutade just ditt liv innan Du var redo att lämna jorden.
I går tog jag farväl av dig,
genom att göra det Du en gång lärde mig.
Vi kommer aldrig att ses igen.
Jag kan inte förstå det -
hur talar man om för en hjärna att den aldrig kommer att se en person igen?
Det förstår man aldrig, det bara är så.
Jag förstår inte döden.
Vila i frid.
Vi ses som änglar.


Vårt liv är en vindfläkt,
en saga, en dröm
En droppe som faller
i tidernas ström

Den skimrar i regnbågens färg
en minut
Brister och faller
och drömmen är slut

Nils Ferlin

onsdag 6 oktober 2010

Försöker ladda in ny energi.

Trots att jag gick och la mig tidigt i går, så är jag så trött i dag. Jag sover redan dåligt på nätterna

och antar att det inte lär bli bättre närmsta månaderna, eller år kanske är mer sant. Bröst och mage vill inte ligga i samma ställning som mig och hela kroppen känns orolig, det är många tankar som snurrar hela dagarna och hjärnan försöker väl sortera dem under natten. Jag är inte särskilt laddad för att köra min cykelklass om en timme, men ska ta en kopp kaffe och mellanmål nu, så är det säkert full fart på mig sen ändå. Det tvivlar jag inte på.

Hund jagad av katt.

Morgonens händelse måste vara att Teja blev jagad av en katt i morse.

Extra roligt är det att hon var tänkt att jaga den, men katten fullständigt jagade ut henne från sitt revir.

Sedan låg den på vakt utanför. Riktigt tuff katt. Och Teja lär inte jaga katt närmsta dagarna…

tisdag 5 oktober 2010

Blodpudding, ostkaka, vaniljyoghurt.

En del kommer med frågan om jag har blivit besatt av något speciellt eller fått fobier. Inga fobier ännu. Och besatt har jag blivit. Av mat. All mat. Helst vill jag blanda allt, om jag skulle få. (Få, skulle jag nog, men jag känner inte för att bete mig som ett djur). Dagens blandning till middag blev blodpudding med lingonsylt, keso, vitkål, morötter och apelsinjuice. Glömde min goda förrätt - vaniljyoghurt delikatess. Efterrätt blev Ostkaka med hjortronsylt.
Jag är alldeles lagom mätt efter ett sådant mål,
som en brunn utan botten. Nästan.
Tur att min längtan efter träning verkar hålla i sig och ett pass Body Pump var lagom träning i kväll. Det var första gången på det här programmet för mig och jag tyckte väldigt bra om det, bra musik. Men oj, axellåten var grym, så tung och härlig.
Hoppas att Ni har en härlig tisdagkväll.

Små söta stenar.

Jag tävlar inne hos fina Petra om de här söta stenarna.
Var med och tävla du också.

Välkommen vecka 18.

Och välkommen 60 kg. Plus 6 kg som har lagt sig fint över hela kroppen.

måndag 4 oktober 2010

Kanelbullens dag.

I går passade jag på att baka till den här stora dagen -

Kanelbullens dag. De här bullarna är med äpple och kanel och de blev väldigt omtyckta vid fikat på arbetet i dag. Receptet lägger jag upp i morgon.

Undrar om alla som var på min cykelklass i går gick hem och bakade bullar, efter att jag hade bjudit på svett med bulldoft...

Har Du firat Kanelbullens dag i dag?

I eftermiddag träffade jag fina Ida som har varit på ultraljud i dag. Det var så trevligt att träffa henne och jag ser framemot att få se hennes växande mage, när de kommer från utlandet om fem veckor. (Ja, lite avundsjuk är jag).

En liten liten rörelse.

Nu kan jag rätt säkert säga att jag har fått känna
lilla tussens första rörelser.
Nästan som att någon sitter med
en mjuk fjäder
i magen och ett
lätt kittlande bubbel.
Det ger mig gåshus och tårar i ögonen.
Vackert.

söndag 3 oktober 2010

Första mössan från Kicki.

I går när jag var på Lundhags, så fick lilla tussen sin första mössa från Kicki. Det fina mössorna som jag har skrivit om tidigare. Hade lite svårt att låta bli de här söta handskarna från Hestra.
Är de inte söta?
Men jag lät dem hänga kvar...

lördag 2 oktober 2010

Åre.

Jag hjärta Åre.
Flytta mig hit.
Vackra natur.
Friska luft.
Härliga människor.

fredag 1 oktober 2010

Underbara helg.

Nu har jag helg. Var på väg att skriva äntligen, men ångrade mig, veckorna bara rusar i väg, så jag har inte ens hunnit börja längta till helgen. Den här eftermiddagen borde jag ägna åt shopping. I morse insåg jag att det inte är länge till att jag får säga hej då till alla mina byxor. Jag lyckades få på mig ett par jeans i morse, men de åkte av lika fort. Eftersom jag inte har lyckats hitta några snygga mammakläder, så har jag tänkt leggings och strumpbyxor. Överdelar är lättare att hitta i "vanliga" kläder. Även om alla tycker att det knappt syns, så både ser och känner jag det. 5 kg extra vikt är alltid mycket extra att bära runt på, om man, som jag, känner av 1-2 kg på en gång. Och mer kg ska det på mig. Nu går jag mest runt och väntar på att jag ska få känna (bli medveten) om de första rörelserna.
Någon tipsade mig om att när ens kläder börjar bli begränsade till några plagg, så kan man lyxa till sig några extra skor (om man har kvar samma storlek), det ska göra att man känner sig lite fräschare. Och jag tackar inte nej till ett sådant bra tips....
...eller till sådana tips som "skäm-bort-dig-själv"-presenter.

Ljuvliga oktober.

Välkommen ljuvliga oktober.